1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Bloemkoolsoep met een Aziatische twist

Bloemkoolsoep met een Aziatische twist

Door: mowi

  • Internationaal, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-05-2019

Ingrediënten 2 personen


1/2 bloemkool, in kleine stukjes
3 el. Maïsolie
1 el.. bloem
2 kippenbouillonblokjes
100 gram kastanje champignons
Kerriepoeder
1 tl. gember kurkuma pasta (optioneel)
Tabasco
Half handje rucola.


Verder heb je nodig


Staafmixer


Zelf voeg ik ook gember kurkuma pasta toe. (Zie het recept) Die maak ik regelmatig zelf. Voor een heerlijk pittige Aziatische bite.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de bloemkool beetgaar. Snijdt de champignons in plakjes. Verwarm de olie. Zeef de bloem hierboven en maak een roux.Voeg de helft van de champinons en de bouillonblokjes toe. (Optioneel de gember kurkuma pasta toevoegen) Dan langzaamen ongeveer 4 dl. kokend water toevoegen. Goed roeren. De bloemkool.toevoegen. Pureren met de staafmixer. Overige champignons toevoegen en nog even doorwarmen. Breng op smaak met de Tabasco. Verdelen over twee borden en de rucola fijnbesneden eroverheen strooien.

Tags, , , , , ,



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mowi
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top