Gember kurkuma pasta. Gezond en lekker!
- Internationaal, Saus/dressing
- 60-120 min.
Daar wij nogal graag gember en kurkuma toevoegen aan gerechten en dranken, maak ik regelmatig een soort pasta van gember en kurkuma. Geeft zo'n heerlijke smaak aan veel gerechten en dranken. Sauzen, soepen, stoofpotten etc. En denk aan thee, verse sappen zoals sinaasappelsap en uit de sapcentrifuge zoals wortelsap, bietensap etc., waarmee je de heerlijkste combinaties kunt maken.
Ingrediënten 1 recipe.people
3/5 deel gemberwortel2/5 deel kurkumawortel
Benodigdheden
Wegwerphandschoenen (kurkuma maakt je handen heel mooi geel...), pannetje, keukenmachine.Bereidingswijze
Trek de handschoenen aan. Schil de wortels.Snijdt deze in kleine stukjes. Doe in de pan. Doe water in de pan tot 1cm. boven de stukjes wortel. Breng aan de kook en laat 1 uurtje zachtjes koken zonder deksel op de pan. Laat afkoelen en pureer.
Serveertip
Kan ingevroren worden. Desnoods in een ijsblokjes houder.
Wist je trouwens dat je die wegwerphandschoenen veel makkelijker aankrijgt wanneer je wat talkpoeder op je handen doet?