Carnitas de Pollo (Pulled Chicken)

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-05-2019
  • Carnitas de Pollo (Pulled Chicken)

    Carnitas de Pollo (Pulled Chicken)

    Carnitas de Pollo (Pulled Chicken)

  • Carnitas de Pollo (Pulled Chicken)

    Carnitas de Pollo (Pulled Chicken)

    Carnitas de Pollo (Pulled Chicken)

  • Carnitas de Pollo (Pulled Chicken)

    Carnitas de Pollo (Pulled Chicken)

    Carnitas de Pollo (Pulled Chicken)

  • Carnitas de Pollo (Pulled Chicken)

    Carnitas de Pollo (Pulled Chicken)

    Carnitas de Pollo (Pulled Chicken)

  • Carnitas de Pollo (Pulled Chicken)

    Carnitas de Pollo (Pulled Chicken)

    Carnitas de Pollo (Pulled Chicken)

  • Carnitas de Pollo (Pulled Chicken)

    Carnitas de Pollo (Pulled Chicken)

    Carnitas de Pollo (Pulled Chicken)

  • Carnitas de Pollo (Pulled Chicken)

    Carnitas de Pollo (Pulled Chicken)

    Carnitas de Pollo (Pulled Chicken)

  • Carnitas de Pollo (Pulled Chicken)

    Carnitas de Pollo (Pulled Chicken)

    Carnitas de Pollo (Pulled Chicken)

  • Carnitas de Pollo (Pulled Chicken)

    Carnitas de Pollo (Pulled Chicken)

    Carnitas de Pollo (Pulled Chicken)

  • Carnitas de Pollo (Pulled Chicken)

    Carnitas de Pollo (Pulled Chicken)

    Carnitas de Pollo (Pulled Chicken)

Een gezonde versie van Carnitas (Pulled Pork) want de alom bekende versie wordt meestal van vet varkensvlees gemaakt.
Om het in de Mexicaanse sfeer te houden heb ik het op een taco (tortillawrap) geserveerd en heb ik er een eenvoudige salsa bij gemaakt van tomaat, rode ui, verse koriander, limoensap, olijfolie en peper/zout.
Je kunt het natuurlijk ook op de Amerikaanse manier serveren op een zacht broodje met bbq-saus en een Amerikaanse-coleslaw-mijn-versie

TIP: Je kunt dit ook bereiden in de oven of de slowcooker, pas dan eventueel de bereidingstijd aan.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 750 gram kipfilet (kippendijen kan ook)
- 1 tl (gerookte) paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- peper en zout
- zonnebloemolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 el jalapeno (uit een potje) of 1 verse
- 1 limoen (sap)
- 1 sinaasappel (sap)
- 750 ml kippenbouillon
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Verdeel de kruiden aan beide zijden over de kipfilets en bak deze in hete olie om en om bruin (+/- 7 minuten).
- Jalapeno en knoflook hakken en erbij fruiten (+/- 2 minuten).
- Sap van de sinaasappel en limoen erbij en de (hete) bouillon en dan het geheel een half uur op een klein pitje zachtjes laten sudderen. Op het laatst met de deksel van de pan af zodat het vocht beter inkookt.
- Pluk de kip uit elkaar met 2 vorken (of met schone handen) en als je het graag een beetje krokant wilt hebben zet je het een paar minuutjes onder de grill. Let wel op dat het niet te droog wordt.

Serveertip

Ik heb het op Mexicaanse wijze op een tortilla wrap geserveerd met een frisse salsa erbij. Je kunt er eventueel ook nog zure room en guacamole bij geven.

Of je presenteert het op Amerikaanse wijze met een zacht wit broodje, bbq-saus en coleslaw.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten