Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kippenstoverij

Kippenstoverij

Door: marcdepester

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-05-2019

Ingrediënten 4 personen


1 kg kippenbillenvlees
tijm
laurier
Kippenkruiden
boter
2 ajuinen
1 teentje look
3 el bloem
50 cl bruin bier
50 cl water
Maggi Kippenbouillon
1 boterham met mosterd
1 th lepel balsamico


Kippenstoverij
Kippenstoverij

(H)eerlijke stoofpot van kip

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Smelt boter in een stoofpan.
-Snij het kippenvlees in stukken en kruid met peper, zout en kippenkruiden. Bruin het vlees een 4-tal minuten aan elke kant.
-Snij de ajuin en de look fijn en bak mee aan, overstrooi met bloem en roer goed door.
-Blus met bier en water.
-Voeg de kippenbouillon, tijm en laurier toe en leg er een boterham met mosterd op.
-Laat 45 à 60 minuten zachtjes sudderen zonder deksel en besprenkel met balsamico.

Tags

Bron

VTM - Piet Huysentruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top