1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kippenstoverij

Kippenstoverij

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-05-2019

Ingrediënten 4 personen


1 kg kippenbillenvlees
tijm
laurier
Kippenkruiden
boter
2 ajuinen
1 teentje look
3 el bloem
50 cl bruin bier
50 cl water
Maggi Kippenbouillon
1 boterham met mosterd
1 th lepel balsamico


Kippenstoverij
Kippenstoverij

(H)eerlijke stoofpot van kip

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Smelt boter in een stoofpan.
-Snij het kippenvlees in stukken en kruid met peper, zout en kippenkruiden. Bruin het vlees een 4-tal minuten aan elke kant.
-Snij de ajuin en de look fijn en bak mee aan, overstrooi met bloem en roer goed door.
-Blus met bier en water.
-Voeg de kippenbouillon, tijm en laurier toe en leg er een boterham met mosterd op.
-Laat 45 à 60 minuten zachtjes sudderen zonder deksel en besprenkel met balsamico.

Bron

VTM - Piet Huysentruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top