Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kippenvleesbrood met gebakken schorseneren en zoete aardappel

Kippenvleesbrood met gebakken schorseneren en zoete aardappel

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-05-2019

Ingrediënten 4 personen


Voor het vleesbrood :

800 g kippengehakt
4 lente uitjes
1 ui
150 g zongedroogde tomaten op olie
2 el augurken
2 eieren
vers gemalen peper
een snuifje zeezout
vers geraspte nootmuskaat
een snuifje cayennepeper
enkele takjes krulpeterselie
een klontje boter

voor de schorseneren :

1 pak schorseneren
100 ml azijn
enkele el olijfolie
vers gemalen peper
een snuifje zeezout
200 ml kippenbouillon

voor de zoete aardappel :

4 zoete aardappelen
1 lente ui
1 rode ui
enkele el zure room
enkele takjes krulpeterselie
vers gemalen peper
een snuifje Fleur de sel


Kippenvleesbrood met gebakken schorseneren en zoete aardappel
Kippenvleesbrood met gebakken schorseneren en zoete aardappel

Dit is een pittige versie met kippengehakt, zongedroogde tomaatjes en augurken. Met gebakken schorseneren en een 'pelle patat' van zoete aardappel gevuld met zure room.  

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak het vleesbrood:
-Verwarm de oven voor op 190C.
-Was de lente ui zorgvuldig, dep droog en hak fijn.
-Pel de ui en snipper fijn.
-Snij de zongedroogde tomaten en augurken in stukjes.
-Hak de peterselie fijn.

-Meng alle ingrediënten voor het vleesbrood met je handen en kruid goed af.
-Vet de Ovenschaal in met boter, vorm met je handen een broodje en leg het in de ovenschaal. Zet ongeveer 40 minuten in de oven.
Maak de schorseneren:
-Gebruik keukenhandschoenen of doop je handen in water met azijn voor je de schorseneren klaarmaakt. Schil de schorseneren tot alle zwarte puntjes verdwenen zijn en top ze af. Snij ze in 3 gelijke stukken en leg ze in het water met de azijn (of citroen).
-Verhit enkele el olijfolie in een pan.
-Giet de schorseneren af en spoel ze.
-Laat op een hoog vuur mooi bruin kleuren, breng op smaak met peper en zout en blus met de bouillon.
-Draai het vuur lager en laat op een zacht vuur verder garen.
Maak de zoete aardappel:
-Schrob de zoete aardappelen grondig en stoom ze gaar. De stoomtijd hangt af van de grootte en het gewicht van de zoete aardappelen.
-Snijd ze overlangs open en schep er een lepel zure room in.
-Was de peterselie en lente ui zorgvuldig en hak fijn. Schil de rode ui en snipper fijn.
Werk af:
-Haal het vleesbrood uit de oven en snijd met een broodmes in dikke plakken.
-Werk de zoete aardappel af met de peterselie en uisnippers en serveer met de gebakken schorseneren.

Tags

Bron

VTM - Sofie Dumont



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top