1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Italiaanse venkelworst of" Salsiccia al finocchio"

Italiaanse venkelworst of" Salsiccia al finocchio"

Door: marcdepester

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-05-2019

Ingrediënten 4 personen


1 kg grof varkensgehakt
3 el venkelzaad
4 tenen knoflook
1,5 tl paprikapoeder
14 g zout
2 el chilivlokken
1 tl versgemalen zwarte peper
30 ml witte wijn
varkenssnaar


Italiaanse venkelworst of" Salsiccia al finocchio"
Italiaanse venkelworst of

Authentiek Siciliaanse venkelworst is licht anijsachtig zoet van smaak dankzij het venkelzaad. Lekker om zo te eten of in tomatensaus met pasta of om te verwerken in een Italiaanse pastataart (zie recept op smulweb)

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Rooster het venkelzaad goudbruin in een droge Koekenpan en wrijf fijn in een vijzel.
-Pers de knoflook.
-Meng alle ingrediënten en stop af in varkenssnaar.

Tags

Serveertip

Heb je zelf geen worststopmachine, vraag of je slager de worstjes wil draaien

Bron

Biologische slagerij



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top