Glutenvrije spinaziesoep
- Belgisch, Soep
- 30-60 min.
Makkelijk en lekkere soep
Ingrediënten 4 recipe.people
boter500 g verse spinazie
zout
peper
½ knolselder
1 courgette
1 prei
1 el groentebouillon
1 ui
10 gegrilde cashewnoten
verse spinazie
Bereidingswijze
-Snijd alle groenten in gelijke stukken.
-Stoof de ui aan in een beetje boter en voeg dan de prei, de courgette en de knolselder eraan toe. Laat dit goed aanstoven.
-Voeg er vervolgens de groentebouillon aan toe.
-Voeg dan water toe tot alle groenten net onder staan en laat dit gedurende ongeveer 30 minuten koken.
-Mix heel goed tot een ‘fluwelen' soep.
-Doe de warme soep in de blender samen met de cashewnoten en de spinazie en mix de soep tot een homogeen geheel.
Bron
VTM- Piet Huysentruyt