Sticky spareribs met cola

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-05-2019
  • Sticky spareribs met cola

    Sticky spareribs met cola

    Sticky spareribs met cola

Zo eten ze in de VS hun spareribs, een mengsel met cola koken en de ribben laten marineren; dan de oven in en met het ingekookte sap van de cola insmeren ; uiteraard ook perfect te doen op de BBQ

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 spareribs
peper en zout
1 limoen
1 ui
1 wortel
4 teentjes knoflook
1 liter cola
2 dl oestersaus
3 dl sinaasappelsap
2 el tijm
tomatenketchup
peper uit de molen
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Kruid de spareribs met de pepermolen of met een pepermix en zout en halveer ze.
-Snijd de limoen doormidden, schil de ui, wortel en knoflook en snijd alles grof in stukken. Doe alles in een kookpot samen met de oestersaus, sinaasappelsap, cola en de spareribs. Als niet alles onderstaat voeg dan nog wat cola toe.
-Breng aan de kook en zet het vuur na 30 minuten af. Laat nog 30 minuten trekken.
-Haal de spareribs eruit en laat het vocht nu inkoken tot je maar een kwart ervan overhoudt en het siroop is geworden.
-Leg de spareribs op een bakplaat en smeer ze in met de siroop. Plaats ze in de oven op 200 °C en smeer na 10 minuten nog eens in met de siroop.
-Laat nu nog ongeveer 5 minuten verder garen tot ze mooi bruin en plakkerig worden.
-Meng de siroop nu met evenveel tomatenketchup om als sausje te gebruiken.
-Serveer met brood, frietjes, rijst of aardappel in de schil met kruidenboter.

Bron

VTM

Serveertip

Tip: Gebruik geen cola light of zero anders krijg je geen siroop bij het inkoken omdat daar geen suikers inzitten!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten