1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse
  4. Franse keuken
  5. Doperwtjesmousse met gerookte makreel en munt

Doperwtjesmousse met gerookte makreel en munt

Door: Keukensloofje47

  • Frans, Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 04-05-2019

Ingrediënten 4 personen


50 gr doperwten
1 el crème fraîche
5 blaadjes munt in flinterdunne reepjes
50 gr gerookte makreel


Verder heb je nodig


Pannetje, amuse lepels , mes,

Doperwtjesmousse met gerookte makreel en munt
Doperwtjesmousse met gerookte makreel en munt

Op een gezellig dinertje bij vrienden kregen we als "mondvermaakje" ,zoals onze Zuiderburen dat zo mooi weten uit te drukken....... deze  eenvoudige, maar heerlijke amuse  voorgeschoteld.
Natuurlijk kreeg ik van de gastvrouw het recept.
Dit hapje is perfect voor te bereiden ( doperwtenmousse) en klaar in 10 minuten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de erwten in een bodempje water met zout 2 minuten gaar.
Giet het water af.
Pureer de erwten met de crème fraîche en 3 blaadjes munt tot een gladde massa.
Breng op smaak met peper en zout.
Laat afkoelen. (stijft nog op)

Snijd de vis in dunne reepjes.

Leg op iedere lepel een schepje doperwtenmousse en een reepje vis.
Strooi de resterende munt in flinterdunne reepjes over de vis.

Tags, , , , ,

Serveertip

Ook lekker met gerookte forel filet

Bron

Gekregen van een vriendin . Eigen tekst en foto



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top