Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Luipaardbrood

Luipaardbrood

Door: marcdepester

  • Amerikaans, Brood
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-05-2019

Ingrediënten 4 personen


375 g bloem
35 g suiker
1 tl droge gist
½ tl zout
250 ml melk
15 g cacaopoeder
2 g houtskoolpoeder of donker cacaopoeder
20 g boter (zacht, op kamertemperatuur)


Luipaardbrood
Luipaardbrood

Amerikaanse klassieker , dit super lekker brood doet de fantasie van peuters en kleuters op hol slaan.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak het deeg :
- Doe de bloem in een kom.
-Voeg de suiker, zout, melk en gist toe. Meng en kneed tot een homogeen geheel.
-Verdeel het in drie porties.
-Meng deel 1 met cacaopoeder. Meng deel 2 met het donkere cacaopoeder of de speciale houtskool.
-Laat elk deel apart 1 uur rijzen in een kom onder een vochtige handdoek op een warme plek.
-Rol het cacaodeeg tot een verschillende cilinders.
-Verdeel het donkere cacaodeeg in kleine porties en rol uit tot een plat vel. Leg er de cilinder op en rol dicht.
-Verdeel het gewone deeg ook in porties. Doe hetzelfde als de vorige stap en rol elke cilinder in dit deeg.
-Leg alles nu in een bakvorm en laat nog een uurtje rijzen.
-Bak het brood in de voorverwarmde oven op 180°C voor 30 à 40 minuten.
-Haal uit de oven, laat afkoelen op een rooster. Smakelijk!

Tags

Bron

VTM



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top