Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spaghetti
  6. Spaghetti met asperges à la Parma

Spaghetti met asperges à la Parma

Door: wilmiewillemse

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-05-2019

Ingrediënten 4 personen


- 400 gram spaghetti (of andere pasta)
- 750 gram (witte) asperges
- 100 gram Parmaham (of Serranoham)
- 7 eieren (5 rauwe voor de saus en 2 gekookte om er overheen te raspen)
- 200 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- klont roomboter (om de asperges in te bakken)
- peper en zout
- eventueel basilicum om mee te garneren.


Spaghetti met asperges à la Parma
Spaghetti met asperges à la Parma
Spaghetti met asperges à la Parma
Spaghetti met asperges à la Parma
Spaghetti met asperges à la Parma
Spaghetti met asperges à la Parma
Spaghetti met asperges à la Parma
Spaghetti met asperges à la Parma
Spaghetti met asperges à la Parma
Spaghetti met asperges à la Parma
Spaghetti met asperges à la Parma
Spaghetti met asperges à la Parma
Spaghetti met asperges à la Parma
Spaghetti met asperges à la Parma
Spaghetti met asperges à la Parma
Spaghetti met asperges à la Parma
Spaghetti met asperges à la Parma
Spaghetti met asperges à la Parma

De aspergetijd is maar kort en omdat ik er optimaal van wil genieten heb ik graag zoveel mogelijk verschillende recepten om er zo vaak mogelijk van te genieten en toch wat variatie in mijn menu heb.
Deze spaghetti met asperges, Parmaham en Parmezaanse kaas is mijn nieuwste variant en was zo lekker dat ik het recept graag wil bewaren voor een volgende keer.
Het is een beetje gebaseerd op welbekende carbonarasaus maar dan met ham in plaats van spekjes.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Kook de pasta al dente. Kook de eieren.
- Schil de asperges en snij ze in schuine plakjes.
- Bak de asperges in de boter en voeg peper en zout naar smaak toe.
- Roer de 5 rauwe eieren met 2/3 van geraspte kaas door elkaar en meng dit door de uitgelekte pasta.
- Voeg de gebakken asperges toe en schep alles goed door elkaar. Maak eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
- Trek de ham in stukjes en voeg dit toe aan de pasta.
- Werk het af met geraspt (of fijngemaakt) gekookt ei en het laatste deel van de geraspte kaas.
- Garneer eventueel met wat basilicum.

Tags, , , , , , , , ,



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top