1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Carpaccio
  6. carpaccio van nieuwe aardappelen en visfilet

carpaccio van nieuwe aardappelen en visfilet

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-05-2019

Ingrediënten 4 personen


1 citroen
peper en zout
olijfolie
100 gr zure room
200 gr kleine, nieuwe aardappelen

Afwerking :

2 stengels jonge prei
100 gr jonge spinazie
500 gr visfilets naar keuze


carpaccio van nieuwe aardappelen en visfilet
carpaccio van nieuwe aardappelen en visfilet

Makkelijk en altijd lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Was de aardappeltjes en kook deze gaar in de schil in gezouten water. Afkoelen en pellen.
-Snijd de aardappeltjes in zeer fijne plakjes (laat de aardappelen dus zeker niet overgaar worden!!). Schik deze zoals een carpaccio op een bord
-Kruid de zure room met peper en zout, citroen en olijfolie en strijk er wat over op de aardappelen.
-Snipper de prei zeer fijn en stoof deze aan in olijfolie, peper en zout. Schik de prei over de aardappeltjes.
-Gaar de vis en kruid af.
-Spinazie wassen, kruiden met peper en zout, olijfolie en wat citroen, eventueel wat zure room en verdeel deze vlak voor het serveren over de vis. Jonge spinazie mag rauw geserveerd worden.

Tags

Bron

Vtm - claudia allemeersch



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top