Empanadas met chorizo uit de airfryer
- Wereld, Borrelhapje
- 20-30 min.
In de airfryer kan je veel meer maken dan alleen bitterballen en friet! Denk bijvoorbeeld aan deze empanadas, gevuld met chorizo. Een top hapje en ze hoeven maar 10 minuten in de airfryer. Wat is jouw lekkerste gerecht uit de airfryer?
Ingrediënten 4 personen
250 gr chorizo1 grote ui
1 teen knoflook
2 paprika's
1 Pak bladerdeeg
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
5 g Peterselie, fijn gesneden
1 el oregano
Eigeel om mee te bestrijken
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 751,01 kcal |
Koolhydraten | 46,84 g |
Eiwitten | 29,37 g |
Vetten | 47,92 g |
Benodigdheden
Airfryer, Koekenpan, snijplank en mes
Bereidingswijze
1.Laat het bladerdeeg ontdooien.
2. Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak deze aan in een pan.
3.Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes en pers de knoflook.
4.Voeg de ui, knoflook, paprika en oregano toe aan de chorizo. Bak het even
aan.
5. Doe de deksel op de pan en laat het mengsel een aantal
minuten zachtjes stoven.
6.Snijd de peterselie fijn en voeg toe aan het mengsel. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg dit ook toe.
7. Steek rondjes uit de bladerdeeg en doe hier een lepel vulling op. Vouw de
empanada dan dicht.
8. Bestrijk de empanadas met het losgeklopte eigeel en garneer met de oregano.
9. Leg de empanadas in de airfryer en bak 10 minuten op 180 graden.