Empanadas met chorizo uit de airfryer

  • Wereld, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Empanadas met chorizo uit de airfryer

    Empanadas met chorizo uit de airfryer

    Empanadas met chorizo uit de airfryer

In de airfryer kan je veel meer maken dan alleen bitterballen en friet! Denk bijvoorbeeld aan deze empanadas, gevuld met chorizo. Een top hapje en ze hoeven maar 10 minuten in de airfryer. Wat is jouw lekkerste gerecht uit de airfryer? 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr chorizo
1 grote ui
1 teen knoflook
2 paprika's
1 Pak bladerdeeg
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
5 g Peterselie, fijn gesneden
1 el oregano
Eigeel om mee te bestrijken
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 751,01 kcal
Koolhydraten 46,84 g
Eiwitten 29,37 g
Vetten 47,92 g
Benodigdheden

Airfryer, Koekenpan, snijplank en mes

Bereidingswijze

1.Laat het bladerdeeg ontdooien.
2. Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak deze aan in een pan.
3.Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes en pers de knoflook.
4.Voeg de ui, knoflook, paprika en oregano toe aan de chorizo. Bak het even
aan.
5. Doe de deksel op de pan en laat het mengsel een aantal
minuten zachtjes stoven.
6.Snijd de peterselie fijn en voeg toe aan het mengsel. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg dit ook toe.
7. Steek rondjes uit de bladerdeeg en doe hier een lepel vulling op. Vouw de
empanada dan dicht.
8. Bestrijk de empanadas met het losgeklopte eigeel en garneer met de oregano.
9. Leg de empanadas in de airfryer en bak 10 minuten op 180 graden.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Sabine_Gaastra avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten