1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. Empanadas
  5. Empanadas met chorizo uit de airfryer

Empanadas met chorizo uit de airfryer

Door: Sabine_Gaastra

  • Wereld, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-05-2019

Ingrediënten 4 personen


250 gr chorizo
1 grote ui
1 teen knoflook
2 paprika's
1 Pak bladerdeeg
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
5 g Peterselie, fijn gesneden
1 el oregano
Eigeel om mee te bestrijken


Verder heb je nodig


Airfryer, Koekenpan, snijplank en mes

Empanadas met chorizo uit de airfryer
Empanadas met chorizo uit de airfryer

In de airfryer kan je veel meer maken dan alleen bitterballen en friet! Denk bijvoorbeeld aan deze empanadas, gevuld met chorizo. Een top hapje en ze hoeven maar 10 minuten in de airfryer. Wat is jouw lekkerste gerecht uit de airfryer? 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Laat het bladerdeeg ontdooien.
2. Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak deze aan in een pan.
3.Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes en pers de knoflook.
4.Voeg de ui, knoflook, paprika en oregano toe aan de chorizo. Bak het even
aan.
5. Doe de deksel op de pan en laat het mengsel een aantal
minuten zachtjes stoven.
6.Snijd de peterselie fijn en voeg toe aan het mengsel. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg dit ook toe.
7. Steek rondjes uit de bladerdeeg en doe hier een lepel vulling op. Vouw de
empanada dan dicht.
8. Bestrijk de empanadas met het losgeklopte eigeel en garneer met de oregano.
9. Leg de empanadas in de airfryer en bak 10 minuten op 180 graden.

Tags, , ,



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top