1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Aardappelsalade
  6. Aardappelsalade met Ardennerham

Aardappelsalade met Ardennerham

Door: ikkes

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-05-2019

Ingrediënten 4 personen


250 gram krielaardappeltjes in de schil
1 snufje zeezout
4 eetl. olijfolie
1 eetl. citroensap
2 theel. grove mosterd
1 snufje zwarte peper, versgemalen
12 stuks kleine zoetzure augurken
1 stuks bosuitje
2 stuks smalle struikjes witlof
4 plakken Ardennerham


Verder heb je nodig


Bakblik

Tags

Aardappelsalade met Ardennerham
Aardappelsalade met Ardennerham

.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ovengrill voorverwarmen.
Krieltjes onder koud water schoonboenen, droogdeppen en in plakjes snijden.
In bakblik of ovenschaal aardappelplakjes omscheppen met weinig zeezout en 1 el olie.
Bakblik 10 cm onder hete grill schuiven en aardappeltjes in ca. 10 min. goudbruin en gaar roosteren.
Regelmatig omscheppen.
In kom 3 el olie met citroensap, mosterd en een mespunt zout en peper tot dressing kloppen.
Augurk in plakjes snijden en bosuitje in dunne ringetjes snijden.
Krieltjes met augurk en bosuitjes door dressing scheppen en tot lauw laten afkoelen.
Van witlof 12 mooie blaadjes losmaken en op schaal leggen.
Ham in repen snijden.
Aardappelsalade op witlof scheppen, nog wat peper erboven malen en ham erop leggen.

Tags

Bron

AH



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top