Moederdag - Aardbeientaart........ Lekker No Bake.

  • Nederlands, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-04-2019
  • Moederdag - Aardbeientaart........ Lekker No Bake.

    Moederdag - Aardbeientaart........ Lekker No Bake.

    Moederdag - Aardbeientaart........ Lekker No Bake.

Deze heerlijke en eenvoudige  aardbeientaart gemaakt met  Nederlandse Zomerkoninkjes heeft 4 punten die hem zo verrukkelijk maakt:

1 Er zit slagroom in.
2 Er zitten aardbeien in.
3 Er zit chocolade bovenop
4 Het kost amper tijd om 'm te maken.

Hoe fantastisch is het als je een taart maakt die hoogstwaarschijnlijk iedereen lekker vindt, zonder uren in de keuken hoeven  te staan? Ideaal voor Moederdag toch?
Deze taart is ook nog eens super kindvriendelijk en heeft een hoog " ik lust nog wel een stukje " gehalte voor iedereen.

De laatste reden is, dat deze taart zich uitstekend leent om mee te improviseren. Zie TIPS

Lang geleden eens gemaakt , helaas geen foto gemaakt, vandaar de foto van Culy.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 kg aardbeien in plakjes gesneden
225 ml slagroom geklopt
400 gr digestive koekjes
100 gr chocolade naar smaak
schaal van 32x22 cm
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Platte schaal 32x22 cm, mes, Snijplank, mixer

Bereidingswijze

Smeer de bodem van de schaal in met een laagje slagroom en beleg de bodem met koekjes.
Bedek de koekjes met slagroom en leg er een laag aardbeien op.

Doe dit drie keer zodat de schaal vol is of de ingrediënten op zijn.
Eindig met een laag slagroom en aardbeien.

Smelt de chocolade au bain-marie en temper het. Je zou er voor kunnen kiezen de chocolade weg te laten of het niet te temperen, het scheelt tijd alleen wordt de chocolade dan waarschijnlijk niet zo hard en knapperig als je zou willen.
Stop de gesmolten chocolade in de punt van het zakje en vouw het tot een spuitzak, houdt het omhoog en knip heel voorzichtig het puntje er af.

Maak mooie sliertjes van chocolade over de taart en laat het ten minste vier uur in de koelkast staan. Het is belangrijk dat de koekjes helemaal zacht zijn geworden.

Jammer genoeg is deze cake niet ideaal om ruim van te voren te maken, na 2 dagen wordt het erg zompig en ziet het er een stuk minder mooi uit.

Maken en na 4 uur opeten is het devies.

Bron

Culy.nl

Serveertip

Vervang bijvoorbeeld een deel van de slagroom door roomkaas of mascarpone, sprenkel een beetje likeur over de biscuitjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten