Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Gezond
  6. Mexicaanse Zoete Aardappelschotel met Rundergehakt van Project Gezond

Mexicaanse Zoete Aardappelschotel met Rundergehakt van Project Gezond

Door: Keukensloofje47

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-04-2019

Ingrediënten 2 personen


150 gr rundergehakt
75 gr kidneybonen afgespoeld en uitgelekt
75 gr mais afgespoeld en uitgelekt
1 rode ui in vieren gedeeld en in kwart ringen gesneden
1 tomaat in plakken
80 gr mozzarella in plakken
1 blikje tomatenpuree ( 70 gr)
2 tl Tex- Mex kruiden
300 gr zoete aardappel geschild in dunne plakken.
1 rode paprika schoon in reepjes gesneden
(optie een rode peper meebakken)


Verder heb je nodig


Ovenschaal, zeef, mes, Snijplank, koekenpan

Mexicaanse Zoete Aardappelschotel met Rundergehakt van Project Gezond

Klaar uit de oven

Klaar uit de oven
Mexicaanse Zoete Aardappelschotel met Rundergehakt van Project Gezond

Tex-Mex kruiden samenstellen

Tex-Mex kruiden samenstellen
Mexicaanse Zoete Aardappelschotel met Rundergehakt van Project Gezond
Mexicaanse Zoete Aardappelschotel met Rundergehakt van Project Gezond
Mexicaanse Zoete Aardappelschotel met Rundergehakt van Project Gezond

Slechts 5 minuten koken

Slechts 5 minuten koken
Mexicaanse Zoete Aardappelschotel met Rundergehakt van Project Gezond

Gehakt bakken met de kruiden

Gehakt bakken met de kruiden
Mexicaanse Zoete Aardappelschotel met Rundergehakt van Project Gezond

Paprika en ui erbij

Paprika en ui erbij
Mexicaanse Zoete Aardappelschotel met Rundergehakt van Project Gezond

Tomatenpuree toegevoegd

Tomatenpuree toegevoegd
Mexicaanse Zoete Aardappelschotel met Rundergehakt van Project Gezond

Mais en Kidneybonen toegevoegd

Mais en Kidneybonen toegevoegd
Mexicaanse Zoete Aardappelschotel met Rundergehakt van Project Gezond

Zoete aardappel op de bodem

Zoete aardappel op de bodem
Mexicaanse Zoete Aardappelschotel met Rundergehakt van Project Gezond

Gehakt-groentemengsel erop

Gehakt-groentemengsel erop
Mexicaanse Zoete Aardappelschotel met Rundergehakt van Project Gezond

Tomaat en mozzarella en de oven in.

Tomaat en mozzarella en de oven in.

Als je van Mexicaans eten houdt, dan weet je wel dat alle Mexicaanse lekkernijen meestal verstopt zitten in een WRAP,  of dat er een TACO mee wordt gevuld.

 Dit is weer eens iets heel anders..... alle Mexicaanse lekkernijen zitten namelijk nu verstopt in een ovenschotel op een bodem van zoete aardappel. Daarop een mengsel van rundergehakt met Tex-Mex kruiden, rode ui, paprika en natuurlijk mais en kidneybonen. 
De schotel wordt afgetopt met dunne plakken tomaat en daarover leggen we plakken mozzarella, die we in de oven laten smelten en bruin kleuren . Mmmmmm

Genieten dus van deze schotel, althans dat deden wij en dat ondanks dat manlief niet zo'n liefhebber is van zoete aardappel. Dit gerecht vond hij veel lekkerder dan dit gerecht met gepofte aardappel.

https://www.smulweb.nl/recepten/1469053/Gepofte-zoete-aardappel-met-kip-en-paprika-van-project-gezond





 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de schijfjes zoete aardappel 5 minuten voor. Beetgaar dus.
Meng de tex-mex kruiden door het gehakt en bak het gehakt op hoog rul in een droge Koekenpan. Voeg dan de schijfjes rode ui en de paprikareepjes toe en bak deze enkele minuten mee.

Dan mag de tomatenpuree erbij en laat ook dit even een minuutje meebakken.

Voeg de afgespoelde kidneybonen en de mais toe aan de pan en zet het vuur lager.

Vet de ovenschaal dun in met boter of olie en verdeel de plakken zoete aardappel over de bodem.
Verdeel dan het groente gehaktmengsel over de zoete aardappel.
Dek dit geheel af met plakken tomaat en leg daarover de plakken mozzarella. Plaats de schotel voor 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden totdat de mozzarella goed gesmolten iets lichtbruin van kleur is.

Tags, , , , , , ,

Serveertip

Tex-Mex kruiden
Hoeveelheid Ingrediënt

3 paprikapoeder
2 komijnpoeder
1 chilipoeder
1 gedroogde oregano
1 uienpoeder
1 zout
Kies voor eetlepels, dessertlepels of theelepels.
Neem alles x 2 of x3 als je Tex-Mex kruiden vaak gebruikt . Lang houdbaar in een schoon potje en eventueel kun je de hoeveelheid zout aanpassen , of zelfs helemaal weglaten.

Ik was blij, dat ik de rode peper achterwege heb gelaten. Tex-Mex is al pittig.

Bron

Boek 2 Lekker eten en afvallen met Project Gezond Eigen tekst en foto's



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top