Gestoofde pompoen op zijn Vietnamees

  • Vietnamees, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 29-04-2019
  • Gestoofde pompoen op zijn Vietnamees

    Gestoofde pompoen op zijn Vietnamees

    Gestoofde pompoen op zijn Vietnamees

  • Gestoofde pompoen op zijn Vietnamees

    Gestoofde pompoen op zijn Vietnamees

    Gestoofde pompoen op zijn Vietnamees

  • Gestoofde pompoen op zijn Vietnamees

    Gestoofde pompoen op zijn Vietnamees

    Gestoofde pompoen op zijn Vietnamees

  • Gestoofde pompoen op zijn Vietnamees

    Gestoofde pompoen op zijn Vietnamees

    Gestoofde pompoen op zijn Vietnamees

  • Gestoofde pompoen op zijn Vietnamees

    Gestoofde pompoen op zijn Vietnamees

    Gestoofde pompoen op zijn Vietnamees

  • Gestoofde pompoen op zijn Vietnamees

    Gestoofde pompoen op zijn Vietnamees

    Gestoofde pompoen op zijn Vietnamees

  • Gestoofde pompoen op zijn Vietnamees

    Gestoofde pompoen op zijn Vietnamees

    Gestoofde pompoen op zijn Vietnamees

Een tijdje geleden kreeg ik dit voorgeschoteld tijdens een Vietnamees dineetje bij mijn dochter.
Zij is een tijdje in Vietnam geweest en heeft daar allerlei gerechten leren kennen, en deze in de home-stay waar zij verbleef ook leren koken.
Toen ze voor ons ging koken heeft ze met een beetje hulp van het Internet en met de herinneringen die nog vers in haar geheugen lagen dit als bijgerecht klaargemaakt.
In Vietnam gebruiken ze meestal groene pompoenen (groene Hokkaido of de Japanse Kabocha) maar omdat die hier minder goed verkrijgbaar zijn kun je ook gewoon de oranje Hokkaido of een flespompoen nemen.
Het is een heerlijk bijgerecht bij Aziatische vlees- , gevogelte-  of visgerechten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1 pompoen van ongeveer 750-1000 gram
- zonnebloem of arachideolie
- 3 tenen knoflook
- 4 cm verse gember
- 6 sjalotten (of 3 kleine uien)
- 1 à 2 el bruine basterdsuiker (of rietsuiker)
- 100 ml groente of kippenbouillon
- 2 à 3 el vissaus
- 1 limoen (sap)
- zwarte peper uit de molen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Pompoen schillen en in blokjes snijden.
- Verhit de olie en bak hierin de gehakte knoflook, geraspte gember en de gesnipperde sjalotten ongeveer 3 minuten. Schep goed door elkaar.
- Voeg de pompoenblokjes toe en strooi de suiker erover. Bak de pompoen ongeveer 5 tot 10 minuten en blijf het goed door elkaar scheppen.
- Voeg de bouillon en de vissaus toe en breng het geheel aan de kook. Laat het op een klein pitje zachtjes sudderen tot het vocht verdampt en de pompoen zacht is.
- Voeg het sap van de limoen toe en strooi er wat verse peper uit de molen overheen.
- Voeg eventueel zout naar smaak toe, ik vond het niet nodig want door de vissaus is het al zout genoeg.

Bron

Mijn dochters geheugen en Internet

Serveertip

Het is een heerlijk bijgerecht bij Aziatische vlees- , gevogelte- of visgerechten.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten