1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Gefrituurd varkensvlees, yuccawortel en rode bonen op zijn Latino's

Gefrituurd varkensvlees, yuccawortel en rode bonen op zijn Latino's

Door: marcdepester

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 29-04-2019

Ingrediënten 4 personen


4 stukken spiering
2 uien
1 rode chilipeper
4 tenen look
2 citroenen
500 g yuccawortel
1 el lookpoeder
1 tl fleur de sel
1 el gerookt paprikapoeder
arachideolie
400 g rode bonen
1 paprika
½ bot lente-ui
1 klontje boter
2 tomaten
250 g zure room
peper
zout
½ krop sla


Gefrituurd varkensvlees, yuccawortel en rode bonen op zijn Latino's
Gefrituurd varkensvlees, yuccawortel en rode bonen op zijn Latino's

Yuccawortel is een groente uit Zuid-Amerika. Het kan perfect als vervanger voor aardappelen dienen. Je vindt het in Afrikaanse winkels of bestelt het in de groentewinkel.  

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Laat de bonen een nacht weken. Kook eventueel kort op. Je kan ook geweekte bonen kopen.
-Schil de yuccawortel. Snij in dikke frietjes en leg ze in een kom water met citroensap. Giet af en stoom ze gaar.
Maak de marinade voor het vlees:
-Pel de look en ontpit een pepertje. Snij een citroen in vier partjes en haal het vlees uit één partje. Cutter dit alles fijn. Snij het vlees in dikke repen. Wrijf het vlees in met de marinade. Kruid extra met peper en zout.
-Hak de rest van de citroen in stukjes. Plet in een vijzel met een snuif fleur de sel.
-Snij een ajuin fijn. Stoof aan in wat olie. Voeg het vijzelmengsel toe. Voeg de gestoomde yucca toe en stoof verder aan.
-Kruid met lookpoeder en gerookt paprikapoeder
Stop een kwartier in de voorverwarmde oven op 200 graden Celsius.
-Snij een ajuin, paprika en tomaat fijn.
-Stoof ajuin aan in wat olie. Voeg paprika en tomaat en bonen toe. Stoof aan. Voeg de bonen toe en stoof verder aan.
-Kruid met witte peper en zout.
-Werk af met zure room
-Was wat sla.
-Frituur de repen buikspek in flink wat olijfolie gedurende ongeveer drie minuten. Laat uitlekken.
-Serveer het vlees met sla, yucca en bonenragout. Werk af met fijngehakte lente-uitjes.

Tags

Bron

Vtm koken - chef = sofie dumont



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top