1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Stokjesbrood tonijnsalade met tomaat en augurk

Stokjesbrood tonijnsalade met tomaat en augurk

  • Nederlands, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-04-2019

Ingrediënten 12 personen


16 stuks cherry tomaten
2 blikjes tonijn in olijfolie, uitgelekt
2 eetl. mayonaise
3 stuks augurken, in blokjes)
1 stuks sjalot, gesnipperd
1 snufje tabasco
1 snufje peper
1 snufje zout
1 stuks stokbrood (meergranen boulogne (afbakbrood))


Verder heb je nodig


Tapasprikkers

Stokjesbrood tonijnsalade met tomaat en augurk
Stokjesbrood tonijnsalade met tomaat en augurk

.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd 10 tomaten in 4 partjes.
Meng met de tonijn, mayonaise, augurk en sjalot.
Breng op smaak met tabasco en peper en zout.

Snijd 12 schuine sneetjes stokbrood en rooster ze in ca. 8 min. goudbruin.
Keer halverwege.

Halveer de rest van de tomaten.
Verdeel de tonijnsalade over het brood.
Steek een halve tomaat aan elke prikker en in de pinchos.

Serveertip

U kunt de tonijnsalade een paar uur van tevoren bereiden.
Bewaar afgedekt in de koelkast en laat voor serveren op kamertemperatuur komen.

Bron

AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top