1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Texas style shortribs met gepofte zoete aardappel

Texas style shortribs met gepofte zoete aardappel

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 28-04-2019

Ingrediënten 4 personen


2 kilo diepvries Taste of the World shortribs
2 eetl. grof zeezout
3 eetl. gestampte zwarte peperkorrels
4 stuks zoete aardappelen
3 eetl. traditionele olijfolie
2 eetl. verse bieslook
125 gram zure room
1/4 theel. gemalen komijn
1/4 theel. chiliflakes


Verder heb je nodig


Barbecue met deksel
schroevendraaier
rookhout
vleesthermometer


Texas style shortribs met gepofte zoete aardappel
Texas style shortribs met gepofte zoete aardappel

.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereid de barbecue voor op indirect barbecueën en breng 'm op een temperatuur van 115 °C.
Dit doe je door niet te veel houtskool tegelijk te gebruiken.

Verwijder met de schroevendraaier het taaie vlies aan de botkant van de shortribs.
Aan de vleeszijde kan er nog een laag vet (of vliesjes) zitten.
Snijd met een scherp mesje weg totdat je schoon vlees hebt.

Meng het zeezout en de peper tot €dalmatian rub'.
Bestrooi hier de shortribs rijkelijk mee.

Leg de rookhoutchunks tussen de gloeiende kolen.
Leg de shortribs met de botkant op het barbecuerooster en sluit de barbecuedeksel.
Houd de barbecue gedurende 6-8 uur op een constante temperatuur van 115 °C.
Heb je een vleesthermometer?
Stel deze dan in op een kerntemperatuur van 92 °C.

Leg ondertussen de zoete aardappelen elk apart op een stuk aluminiumfolie.
Besprenkel met de olijfolie, eventueel zeezout en versgemalen zwarte peper.
Vouw de folie dicht en leg de zoete aardappelen ca. 30 min. tussen de gloeiende kolen tot ze zacht aanvoelen en je er makkelijk een vork in kunt prikken.

Haal de zoete aardappelen voorzichtig tussen de kolen vandaan.
Neem uit de aluminiumfolie en halveer de aardappelen.
Snijd de bieslook fijn.
Garneer de helften met de zure room, bieslook, komijn en chiliflakes.
Serveer met de in porties verdeelde shortribs.

Bron

AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top