ORANJE paprikaatjes gezond gevuld

  • Nederlands, Amuse
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-04-2019
  • ORANJE paprikaatjes gezond gevuld

    ORANJE paprikaatjes gezond gevuld

    ORANJE paprikaatjes gezond gevuld

Op Koningsdag hoort er een lekker hapje bij en dan natuurlijk.... ORANJE. Lang geleden dit hapje eens gemaakt. Het is een eenvoudige "verbastering" op het onderstaande recept van Chefkok Peter van restaurant Vitellius uit Sevenum. Dus serveer vanavond die van Chefkok Peter  nog eens.

https://www.smulweb.nl/recepten/1465377/Oranje-paprikamousse-met-roomkaas-en-soepstengel-in-een-glaasje



 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 oranje snoep paprikaatjes + 5 extra
1 kleine witte ui gesnipperd
1 bakje ricotta
1/2 tl 4 seizoenen peperkorrels gekneusd
1 dessert lepel tomatenpuree
1/2 tl rode paprika poeder
rasp van 1/2 sinaasappel
75 ml groentebouillon van blokje
1 laurierblad
beetje zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, mes, Snijplank en staafmixer

Bereidingswijze

Was de 5 paprikaatjes, halveer ze , haal er eventuele zaadjes en zaadlijsten uit en snij ze in stukjes. Doe dan alle ingrediënten in een pan ( behalve de ricotta) met de bouillon en laat het geheel op een zacht vuurtje gaar stoven.

Was ondertussen de andere 6 paprikaatjes , halveer ze en ontdoe ook deze van zaadjes en zaadlijsten.
Vis het laurierblad uit het paprikaprutje en maal fijn met de staafmixer. Laat het prutje afkoelen.
Meng 1 deel prutje met 2 delen ricotta en vul er de gehalveerde paprikaatjes mee. Werk af met paprikapoeder en/of bieslook, peterselie.

Bron

Kleine variatie op het recept van Peter van restaurant Vitellius uit Sevenum Eigen tekst en foto.

Serveertip

Neem feta en prak deze in plaats van de ricotta. Zachte geitenkaas kan ook.

Restje over? Op een toastje of boterham ermee.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten