Drie heerlijke dips: rodebietenhummus, fetadip en Baba Ganoush

  • Wereld, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-04-2019
  • Drie heerlijke dips: rodebietenhummus, fetadip en Baba Ganoush

    Drie heerlijke dips: rodebietenhummus, fetadip en Baba Ganoush

    Drie heerlijke dips: rodebietenhummus, fetadip en Baba Ganoush

Ideaal voor wie een avondje wil aperitieven met vrienden, familie of kinderen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
voor de rode bietenhummus :

1 blikje kikkererwten
100 g rode biet
2 teentjes look
30 g tahini
zout
peper
platte peterselie
zwart en wit sesamzaad
olijfolie

voor de fetadip :

125 g Griekse yoghurt
50 g feta
30 g tahini
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel olijfolie
geroosterde pijnboompitten
platte peterselie
olijfolie
peper
zout

voor de Baba Ganoush :

1 aubergine
25 ml citroensap
1½ eetlepel tahini
1 eetlepel Griekse yoghurt
1 eetlepel olijfolie
1½ eetlepel platte peterselie
lookpoeder
komijnpoeder
1 snuifje cayenne
peper
zout
olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Rode bietenhumus:
-mix al de ingrediënten fijn in de keukenrobot.
-doe in een mooi kommetje en werk af met de platte peterselie, olijfolie en sesamzaad.
Fetadip:
-mix al de ingrediënten fijn in de keukenrobot.
-doe in een mooi kommetje en werk af met de geroosterde pijnboompitten, olijfolie en platte peterselie.
Baba ganoush:
- Verwarm de oven voor op 190graden.
-Leg de aubergine in een ingevette ovenschaal en strijk ze in met wat olijfolie.
-Gaar de aubergine 60 minuten in de oven.
-Neem uit de oven en doe ze in een plastiek zakje.
-Laat 15 -30 minuten rusten. Haal de aubergine uit het zakje en snij in 2.
-Schraap het vruchtvlees uit de schil.
-Doe het vruchtvlees samen met al de andere ingrediënten in de keukenrobot en mix fijn.
-Werk af met wat cayenne, olijfolie en platte peterselie.

Bron

VTM koken - chef = an steyvers

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten