Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Rendang
  6. Rendang van Jeroen Meus

Rendang van Jeroen Meus

Door: wilmiewillemse

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-04-2019

Ingrediënten 4 personen


- 1 kg rundstoofvlees
- 2 rode uien
- 30 g gember
- 1 chilipeper
- 2 teentjes knoflook
- 1 stengel citroengras
- 4limoenblaadjes
- 400 ml kokosmelk (1 blik)
- 500 ml runderbouillon
- zonnebloem olie
- boter
- 1 koffielepel trassie
- 1 koffielepel rode currypasta
- 2 eetlepels kurkuma
- 1 eetlepel komijn
- 1 eetlepel korianderpoeder
- zout
- peper


Rendang van Jeroen Meus
Rendang van Jeroen Meus
Rendang van Jeroen Meus
Rendang van Jeroen Meus
Rendang van Jeroen Meus
Rendang van Jeroen Meus
Rendang van Jeroen Meus
Rendang van Jeroen Meus
Rendang van Jeroen Meus
Rendang van Jeroen Meus
Rendang van Jeroen Meus
Rendang van Jeroen Meus
Rendang van Jeroen Meus
Rendang van Jeroen Meus
Rendang van Jeroen Meus
Rendang van Jeroen Meus
Rendang van Jeroen Meus
Rendang van Jeroen Meus
Rendang van Jeroen Meus
Rendang van Jeroen Meus
Rendang van Jeroen Meus
Rendang van Jeroen Meus
Rendang van Jeroen Meus
Rendang van Jeroen Meus
Rendang van Jeroen Meus
Rendang van Jeroen Meus

Weer eens een keertje in de keuken van Jeroen Meus gesnuffeld en dat leverde het recept voor deze heerlijke Indonesiche Rendang op.
Ik heb al veel Rendang recepten gezien en gemaakt maar deze is tot nu toe veruit mijn favoriet.
De Raita-van-jeroen-meus die hij er ook bij maakt is een heerlijk fris bijgerecht en verder kun je er behalve naanbrood ook gewoon rijst bij eten. Ook prima als onderdeel van een rijsttafel .

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Haal het stoofvlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
- Verwarm de oven voor tot 180 °C.
- Pel en halveer de uien. Snijd ze in halve ringen.
- Verhit een scheut olie in een stoofpan (die ook in de oven mag). Stoof er de uien in aan.
- Schil de gember en pel de knoflook. Snijd de chilipeper met zaadjes in stukken. Doe alles in de hakmolen en voeg er trassi en currypasta aan toe. Mix tot een korrelige pasta.
- Doe de pasta bij de uien en kruid met kurkuma, komijn en korianderpoeder.
- Verhit een scheut olie met een klontje boter in een pan. Kruid het vlees met peper en zout en bak het rondom aan. (In een andere pan).
- Doe het vlees in de pan bij de uien.
- Blus met kokosmelk en bouillon.
- Kneus het citroengras en leg het in de pan. Doe er de limoenblaadjes bij.
- Meng alles goed door elkaar en zet de kookpot zonder deksel ongeveer een uur in de voorverwarmde oven.
- Breng de Rendang indien nodig op smaak met peper en zout en serveer ern korianderpluksel overheen.

Tags, , , , , , , ,

Serveertip

Lekker met een frisse Raita en serveer er Naanbrood en/of rijst bij.
Dit gerecht is ook heel goed geschikt als onderdeel van een (Indonesische) rijsttafel.

Bron

Jeroen Meus/Dagelijkse kost (klein beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt)



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top