Witlof (voor dit recept heb ik er 3 gebruikt), mayonaise, currysaus, scheutje citroensap, handje rozijnen, (eventueel) scheutje water, half handje gemalen kokos, 3 theelepels (massala) kerriepoeder, 2 theelepels italiaanse keukenkruiden, 3 theelepels pesto genovese (grand italia), beetje Knorr Aromat poeder, ongeveer 3 theelepels Koek en Speculaas kruiden
Saladeschaal, mes, snijplank, eetlepel, theelepel
Ik had nog drie struikjes witlof over en geen zin om ze te koken. Dus een snelle salade bedacht en ik vind hem erg lekker Hopelijk jullie ook! Laat het me weten.
Snijd de witlof zo fijn mogelijk op een snijplank. Maak daarbij de witlofstukjes wat los van elkaar. Doe mayonaise en currysaus in de saladeschaal en roer ze door elkaar. Gebruik niet teveel ineens; je kan er altijd nog saus bij doen. Doe de citroensap, rozijnen, kokos, (massala) kerriepoeder, italiaanse keukenkruiden, pesto, Koek en Speculaaskruiden bij de saus en roer het door. Doe er wat Aromat poeder over heen. Voeg eventueel wat water toe als je de saus wat te dik vindt.
Dan de gesneden witlof erbij. Doorroeren. Eet Smakelijk!
Je kan er eventueel nog kleine stukjes appel aan toevoegen en/of blokjes kaas. En verder wat je maar lekker vindt natuurlijk.