Surf & turfburger

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Surf & turfburger

    Surf & turfburger

    Surf & turfburger

.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 stuks venkelknol
1 stuks citroen (schoongeboend)
2 eetl. extra vierge olijfolie
4 stuks mini afbakhamburgerbroodjes
4 stuks Black Angus burgers
100 gram Hollandse garnalen
4 eetl. whisky cocktailsaus
15 gram verse dille
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Verder heb je nodig:
barbecue
keukenmachine

Bereidingswijze

Steek de barbecue aan.
Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknol.
Halveer de venkel in de lengte en snijd vervolgens in kwarten.
Schaaf met de keukenmachine in dunne plakken.

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Klop een dressing van het citroenrasp, 2 el citroensap en de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep door de venkel en laat 15 min. marineren.

Snijd de broodjes doormidden en leg met de snijkanten op het rooster van de barbecue.
Gril 1 min. of tot er mooie grillstrepen ontstaan.

Gril de burgers in ca. 15 min. gaar.
Keer halverwege.
Meng ondertussen de garnalen met de whiskysaus en snijd de dille grof.

Meng de helft van de dille door de venkelsalade en verdeel over de onderkant van de broodjes.
Leg er een Black Angus burger op en verdeel de garnalen met saus en de rest van de dille erover.
Dek af met de bovenkant van het broodje en serveer direct.

Bron

AH

Serveertip

Variatietip:

Vervang de Black Angus burger eens door een pittige jalapeñoburger.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ikkes avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten