1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Scotch eggs

Scotch eggs

Door: ikkes

  • Engels, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-04-2019

Ingrediënten 6 personen


10 stuks middelgrote eieren
4 stuks hamburgers
1 liter zonnebloemolie
3 sneetjes witbrood
50 gram tarwebloem


Verder heb je nodig


Verder heb je nodig:
deegroller
bakpapier
frituurpan of ruime pan
keukenthermometer
broodrooster

Scotch eggs
Scotch eggs

.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook 9 eieren 5 min.
Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.

Verdeel de hamburgers in 9 porties.
Leg telkens 1 portie tussen vershoudfolie en rol uit tot plakjes van 12 cm.
Scheid ze van elkaar met bakpapier.
Leg 1 ei in het midden van het vlees en vouw het met behulp van het bakpapier rondom het ei.
Druk de randen voorzichtig aan.
Herhaal met de rest van het vlees.

Verhit de olie in de ruime pan of frituurpan tot 180 °C.
Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer.

Rooster het brood in de broodrooster goudbruin.
Doe de bloem in een diep bord.
Klop het laatste ei los in een tweede diep bord en verkruimel het brood in een derde bord.
Haal de eieren achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en broodkruim.

Frituur de eieren in 3 delen in 4 min. goudbruin en gaar.
Neem met een schuimspaan uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier.
Halveer de eieren.
Serveer met mayonaise.

Tags

Bron

AH



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top