***SHOARMA MET PREI EN COUSCOUS***
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Aan Tafel Binnen 30 Minuten !
Het Arabische kruidenmengsel ras el hanout,
het beste van de winkel, heeft sowieso overal een
andere samenstelling.Heb je deze mix niet in huis,
maak dan voor dit gerecht zelf een mengsel van
bijv. gelijke delen korianderpoeder,(ketoembar)
Komijnpoeder (djinten) en kurkuma (koenjit)
Ingrediënten 4 personen
=200 gram gedroogde Abrikozen.(gehalveerd)=100 ml Sinaasappelsap.
=300 gram Couscous.
=6 eetl. Olijf- of Arachideolie.
°800 gram Prei, panklaar.in smalle reepjes.
°1 tl.Ras el Hanout
°500 gram Shoarmavlees.
°1 eetl. Munt. )grof gehakt'
Benodigdheden
BRAADPAN+
KOEKENPAN+
Bereidingswijze
1.Wel de gedroogde abrikozen in het
sinaasappelsap. Bereid de couscous volgens
aanwijzigingen op de verpakking.
2.Verhit de helft van de olie en roerbak hierin de prei,
Schep de ras el hanout erdoor
3.Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak
hierin de shoarma in 10 minuten goudbruin en gaar.
4.Meng de couscous met de abrikozen door de prei.
Serveer de couscous met de shoarma erop en bestrooi
met de munt.
Bron
Boodschappen.