Melanzane alla parmigiana

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-04-2019
  • Melanzane alla parmigiana

    Melanzane alla parmigiana

    Melanzane alla parmigiana

  • Melanzane alla parmigiana

    Melanzane alla parmigiana

    Melanzane alla parmigiana

Italiaanse vegetarische ovenschotel van aubergine, tomaten , knoflook, sjalot en parmezaanse kaas

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 teentjes knoflook
3 eetlepels olijfolie
1/2 citroen (het sap)
8 tomaten
2 sjalotten
500 g gegrilde aubergines ‘Ready to use' (diepgevroren)
350 g tomaten 'datterini pelati' Elvea
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 40 min. + 20 min. baktijd

-Verwarm de oven voor op 200°C.
-Snipper de sjalotten fijn en pers de teentjes knoflook.
-Fruit de sjalotten en de knoflook in de olijfolie.
-Ontpit en ontvel de tomaten en snijd ze in brunoise.
-Voeg de tomatenblokjes bij de knoflook en de sjalotten en laat 20 min. op een zacht vuurtje smelten tot een mooie tomatensaus.
-Voeg de datterini pelati, het citroensap en de oregano toe. Kruid bij met peper en zout.
-Maak in een ovenschaal laagjes van de tomatensaus en de ontdooide schijfjes gegrilde aubergine. Eindig met de gemalen parmigiano en bak 20 min. in de oven.

Bron

delhaize

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten