Melanzane alla parmigiana
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 24-04-2019
Italiaanse vegetarische ovenschotel van aubergine, tomaten , knoflook, sjalot en parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 40 min. + 20 min. baktijd
-Verwarm de oven voor op 200°C.
-Snipper de sjalotten fijn en pers de teentjes knoflook.
-Fruit de sjalotten en de knoflook in de olijfolie.
-Ontpit en ontvel de tomaten en snijd ze in brunoise.
-Voeg de tomatenblokjes bij de knoflook en de sjalotten en laat 20 min. op een zacht vuurtje smelten tot een mooie tomatensaus.
-Voeg de datterini pelati, het citroensap en de oregano toe. Kruid bij met peper en zout.
-Maak in een ovenschaal laagjes van de tomatensaus en de ontdooide schijfjes gegrilde aubergine. Eindig met de gemalen parmigiano en bak 20 min. in de oven.
Bron
delhaize
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties