Roerei met zalm en gegrilde asperges (in een glaasje)
- Nederlands, Lunch/Brunch
- 10-20 min.
Dit lekkere hapje was onderdeel van onze Paasbrunch 2018.
Helaas geen stap-voor-stap foto's deze keer want die waren mislukt. Gelukkig kon ik nog wel deze uitvergroting maken van een andere foto ;) :)
Ingrediënten 4 recipe.people
- 4 eieren- aspergepunten (wit of groen)
- 5 el slagroom
- 4 el fijngesneden gerookte zalm
- peper en zout
- bieslook
- olie
Bereidingswijze
- Schil de aspergepunten en grill ze in een grillpan met een klein beetje olie.
- Doe de eieren in een kom en voeg de room toe, voeg ook een beetje peper en zout toe.
- Verhit een pan met antiaanbaklaag, schenk het eiermengsel erin en laat het een paar seconden stollen. Schep dan met een houten spatel het ei mengsel van buiten naar binnen. Schep het een paar keer goed door tot het mengsel gestold is (ongeveer een minuutje).
- Schep het roerei in glaasjes, steek er enkele asperges in en verdeel wat stukjes zalm in het midden erbovenop.
- Garneer met wat fijngeknipte bieslook.
Bron
Leuke recepten (beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt)