1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Zalm
  6. Pittige pasta met verse zalm , tomaat en peterselie

Pittige pasta met verse zalm , tomaat en peterselie

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-04-2019

Ingrediënten 4 personen


2 el olijfolie
4 moten verse zalm zonder huid in reepjes gesneden
6 tomaten in kwarten , zonder zaad in blokjes gesneden
1 bosje platte peterselie grof gesneden
100 ml droge witte wijn
350-400 gr pasta naar keuze
3 teen knoflook in plakjes
1 rode peper zonder zaad in ringetjes


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, pan

Pittige pasta met verse zalm , tomaat en peterselie
Pittige pasta met verse zalm , tomaat  en peterselie
Pittige pasta met verse zalm , tomaat en peterselie

Foto Vriendin.nl

Foto Vriendin.nl

Heerlijk weer eens een keertje een gemakkelijk en lekker visgerecht en ben je niet zo'n liefhebber van zalm, dan kun je deze prima vervangen door bijvoorbeeld grote garnalen, die je 5-6 minuten bakt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit in een Koekenpan de olijfolie.
Fruit de knoflook met de peper zonder te kleuren. Voeg de wijn toe en laat tot de helft inkoken. Kook de pasta volgens de aanwijzingen.
Snijd intussen de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Schep de tomaat en de zalmfilets in de pan en bak 3 tot 4 minuten, zodat de zalm nog rosé en sappig is.
Leg de pasta op een bord en leg er het zalmmengsel bovenop. Bestrooi royaal met peterselie. Serveer met een partje citroen.

Tags, , , , , , ,

Bron

Vriendin.nl eigen foto



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top