1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Zalm
  5. Zalm met parelcouscous en groentjes

Zalm met parelcouscous en groentjes

Door: marcdepester

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-04-2019

Ingrediënten 4 personen


150 gr parelcouscous
1 broccoli, in roosjes
1 komkommer
250 gr kerstomaatjes
enkele takjes peterselie, fijngehakt
500 gr zalm, in moten

Voor de dressing:
4 el Griekse yoghurt
1 citroen, het sap
1 teentje look, geperst
enkele blaadjes peterselie, fijngehakt
peper - zout


Zalm met parelcouscous en groentjes
Zalm met parelcouscous en groentjes

Makkelijk, lekker en snel gemaakt

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Kook de parelcouscous gaar in gezouten water, giet af en spoel onder koud, stromend water.

-Snijd de broccoli in roosjes en kook ze beetgaar in gezouten water. Giet af en laat een beetje afkoelen. Snijd de komkommer in blokjes en de kerstomaatjes in vieren. Hak de peterselie fijn.

-Bak de stukken zalm in een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.

-Meng alle ingrediënten voor de yoghurtdressing.

SERVEREN:

-Meng de parelcouscous met de groentjes, fijngehakte peterselie, een scheutje olijfolie, een snuifje peper en een snuifje zout.
-Verdeel over bordjes en serveer samen met een stukje zalm en de yoghurtdressing.

Tags

Bron

Njam - stephanie bex



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top