1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Zalm
  6. Gebakken zalm met erwtenpuree en asperges

Gebakken zalm met erwtenpuree en asperges

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-04-2019

Ingrediënten 4 personen


500 gr zalm, in moten
300 gr diepvrieserwtjes
3 grote aardappelen
1 bussel asperges
4 plakjes serranoham
boter
peper - zout - nootmuskaat
Voor de saus:
150 ml visfumet
150 ml room
100 ml witte wijn
0,5 citroen, het sap
1 handje kervel, grof gehakt
peper - zout


Gebakken zalm met erwtenpuree en asperges
Gebakken zalm met erwtenpuree en asperges

Makkelijk en super lekker met een prima sausje

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze gaar. Voeg de laatste 5 minuutjes de diepvrieserwtjes toe, giet samen af en stamp tot puree. Breng de puree op smaak met peper, zout en een snuifje nootmuskaat.

-Schil de asperges, verwijder de houten uiteindes en snijd ze in stukken. Bak ze goudbruin in een klontje boter.

-Bak ook de moten zalm in een klontje boter.

-Breng voor de saus in een steelpannetje de visfumet, de room en de witte wijn aan de kook. Laat een beetje indikken, haal de saus van het vuur en breng ze op smaak met het sap van een halve citroen, peper, zout en een handje grof gehakte kervel.

SERVEREN:

Verdeel de puree over verschillende borden. Leg er een stukje zalm en enkele asperges bovenop. Schik er nog een plakje serranoham naast en serveer met het roomsausje.

Tags

Bron

Njam



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top