Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Bitterkoekjes
  5. Lieve, glutenvrije Paastaart op basis van Bitterkoekjes

Lieve, glutenvrije Paastaart op basis van Bitterkoekjes

Door: Keukensloofje47

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-04-2019

Ingrediënten 12 personen


20 bitterkoekjes
105 gram hele amandelen
1/4 theelepel kaneel
115 gram zachte boter
125 gram suiker
Snufje zout
4 eieren
225 gram pure chocolade van goede kwaliteit, gesmolten
1,5 theelepel vanille-extract
Cacaopoeder, om te bestrooien Ik gebruikte poedersuiker
Verder nog nodig:
Springvorm van +/- 21 cm doorsnede
Bakpapier
Boter, voor het invetten
Dragee-paaseitjes ter garnering
(Kleine) chocolade-paashaas, ter garnering


Verder heb je nodig


Springvorm, bakpapier, Mixer, pannetje

Lieve, glutenvrije Paastaart op basis van Bitterkoekjes

Mmmm Smullen maar.

Mmmm Smullen maar.
Lieve, glutenvrije Paastaart op basis van Bitterkoekjes
Lieve, glutenvrije Paastaart op basis van Bitterkoekjes
Lieve, glutenvrije Paastaart op basis van Bitterkoekjes

Alles staat klaar op kamertemperatuur

Alles staat klaar op kamertemperatuur
Lieve, glutenvrije Paastaart op basis van Bitterkoekjes

Amandelen en bitterkoekjes tot kruimels gemalen

Amandelen en bitterkoekjes tot kruimels gemalen
Lieve, glutenvrije Paastaart op basis van Bitterkoekjes

Kaneelpoeder erbij

Kaneelpoeder erbij
Lieve, glutenvrije Paastaart op basis van Bitterkoekjes

Pure chocolade bijna gesmolten

Pure chocolade bijna gesmolten
Lieve, glutenvrije Paastaart op basis van Bitterkoekjes

Alles in de vorm

Alles in de vorm
Lieve, glutenvrije Paastaart op basis van Bitterkoekjes

Droog uit de oven en afkoelen.

Droog uit de oven en afkoelen.
Lieve, glutenvrije Paastaart op basis van Bitterkoekjes

Taart opmaken

Taart opmaken

Deze paastaart steelt de show tijdens paasbrunch met kinderen en kleinkinderen !  En het mooiste, deze chocoladetaart is ontzéttend makkelijk (en snel) te maken. Het is een chocoladetaart zonder bloem. In plaats daarvan is een mengsel van fijngemalen bitterkoekjes en amandelen gebruikt. Ontzéttend lekker.
Zo is deze taart ook nog eens glutenrij. Kijk dan wel even op de verpakking van de gekochte bitterkoekjes of dat klopt. De koekjes uit de verpakking die ik gebruikte  van onze Groot Grutter Albert Heijn waren glutenvrij.

Op een gewone ( zon) dag zonder Paasversiering is deze taart ook een succes bij de koffie of thee.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de springvorm licht in met boter. Vet ook een vel bakpapier licht in met boter en bekleed de bakvorm ermee (met de beboterde kant naar boven).

Maal de bitterkoekjes en de amandelen samen tot fijne kruimels in een Keukenmachine. Roer de kaneel erdoor.

Klop met een mixer de zachte boter, suiker en zout tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe terwijl de mixer draait, tot ze volledig zijn opgenomen in het beslag.



Doe de vermalen bitterkoekjes en amandelen erbij, samen met het vanille-extract en de gesmolten chocolade. Laat kloppen tot alles goed gemengd is.

Giet het beslag voor de paastaart in de bakvorm en bak €m in ongeveer 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Je ziet dat €ie gaar is, als de bovenkant mooi droog is geworden (hij mag nog een beetje zacht zijn vanbinnen).


Laat de taart helemaal afkoelen en hevel €m dan voorzichtig over op een bord of schaal. Bestrooi met het cacaopoeder. Sla een deel van de dragee-eitjes kapot (in een plastic zak met een deegroller) en garneer de paastaart met de paaseitjes en de chocolade-paashaas.

Tags, , , , ,

Serveertip

Je kunt je paastaart natuurlijk garneren met wat je zelf leuk vindt. Ik koos voor een (kleine) paashaasjes en gekleurde dragee-paaseitjes. Andere creatieve inspiratie? Ga los!

Ik bestrooide de taart met poedersuiker in plaats van cacaopoeder.
Om de paashaasjes stevig op de taart te laten staan heb ik in de onderkant een halve cocktail prikker gestoken.

Bron

Culy.nl eigen foto's



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top