Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vis keuken
  5. Kabeljauw
  6. Kabeljauw met tomaatjes, basilicum en mozzarella van Jamie Oliver

Kabeljauw met tomaatjes, basilicum en mozzarella van Jamie Oliver

Door: wilmiewillemse

  • Vis, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-04-2019

Ingrediënten 2 personen


- 2 kabeljauwfilets (van +/- 225 gram per stuk)
- olijfolie
- zeezout en zwarte peper uit de molen
- 2 handenvol rode (en evt. gele) kerstomaatjes, gehalveerd
- 1 handvol verse basilicumblaadjes
- 1 bol (buffel)mozzarella, in dunne plakjes
- 1 handvol versgeraspte Parmezaanse kaas
- optioneel: 1 el groene pesto


Kabeljauw met tomaatjes, basilicum en mozzarella van Jamie Oliver
Kabeljauw met tomaatjes, basilicum en mozzarella van Jamie Oliver
Kabeljauw met tomaatjes, basilicum en mozzarella van Jamie Oliver
Kabeljauw met tomaatjes, basilicum en mozzarella van Jamie Oliver
Kabeljauw met tomaatjes, basilicum en mozzarella van Jamie Oliver
Kabeljauw met tomaatjes, basilicum en mozzarella van Jamie Oliver
Kabeljauw met tomaatjes, basilicum en mozzarella van Jamie Oliver
Kabeljauw met tomaatjes, basilicum en mozzarella van Jamie Oliver
Kabeljauw met tomaatjes, basilicum en mozzarella van Jamie Oliver
Kabeljauw met tomaatjes, basilicum en mozzarella van Jamie Oliver

Dit gerecht is uit het boek "Happy Days met the Naked Chef"  van Jamie Oliver. Zijn 4e boek en bestseller vol met ongecompliceerde gerechten waarin de pure smaken de boventoon voeren.
Je zou dit gerecht ook "Kabeljauw Caprese" kunnen noemen omdat er alleen maar gebruik gemaakt wordt van tomaat, basilicum en mozzarella, maar omdat het hier om een origineel recept gaat wilde ik liever niet teveel aan de naam van het gerecht veranderen

TIP: Je zou de kabeljauw eventueel nog kunnen bestrijken met een eetlepel groene pesto.
 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 200° C.
- Doe een scheutje olijfolie in een Ovenschaal en leg de kabeljauw erin.
- (Optioneel: bestrijk de kabeljauwfilets met de groene pesto)
- Besprenkel met olijfolie en strooi peper en zout over de visfilets.
- Leg de tomaatjes, mozzarella en de basilicumblaadjes op de kabeljauw.
- Strooi de Parmezaanse kaas erover en zet dit geheel ongeveer 20 minuten in de oven. (Als je dikke stukken vis hebt iets langer).

Tags, , , , ,

Bron

Jamie Oliver / Happy days met the Naked Chef



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top