1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Indische keuken
  5. Kip Reshmi Kebabs

Kip Reshmi Kebabs

Door: marcdepester

  • Indisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-04-2019

Ingrediënten 6 personen


500 g kippenfilet gesneden in blokjes
1 theelepel zeezout, of naar smaak
2 theelepels verse gemberpasta
1 eetlepel verse knoflookpasta
2 eetlepels uienpasta (bak 2 rode uien in maïsolie bruin, laat uitlekken op keukenpapier en maal ze fijn in de keukenmachine)
½ theelepel vers gemalen kardemompoeder
½ theelepel vers gemalen zwarte peper
50 g gemalen amandelen
100 g dikke dubbele room (48%)
2 groene chilipepers, fijngehakt
1 eetlepel gehakte korianderbladeren

1 eetlepel gesmolten ghee
½ citroen, om te serveren


Kip Reshmi Kebabs
Kip Reshmi Kebabs

Kip Reshmi Kebab wordt gemaakt met blokjes kippenborst,( één nacht gemarineerd in een sappige mix van room, amandelen en kruiden).  Heerlijk op de barbecue, maar u kunt de kebabs ook grillen in de oven of in een grillpan. Geef er de tomatenchutney bij met Nigella en de vele kruiden...zie smulweb). Dit lekkere gerecht is origineel afkomstig uit Pakistan

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Dep de stukjes kip droog op keukenpapier.
-Doe de room, groene chili en gehakte koriander in een plastic kom.
-Voeg zout, gember, knoflook, uienpasta, kardemom, zwarte peper en gemalen amandelen toe en roer alles goed door elkaar.
-Plaats de kip in de kom en wentel volledig door het mengsel.
-Dek af en laat minstens een nacht in de koelkast marineren.

-Haal de volgende dag de kip uit de marinade en rijg die aan bamboe, metalen of houten spiesjes.
-Verhit een grill, grillpan of barbecue, besprenkel de kipspiesjes met ghee en bak ze tot het vlees gaar is (ongeveer 20 minuten).
-Serveer met partjes citroen en tomatenchutney.

Tags

Bron

Sumayya Usmani in Good Things Magazine €" Vertaling en aanpassingen Wereldsmaken



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top