Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Quiche
  5. Quiche Lorraine met gekarameliseerde rode ui

Quiche Lorraine met gekarameliseerde rode ui

Door: Sabine_Gaastra

  • Frans, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-04-2019

Ingrediënten 4 personen


2 rode uien, in ringen gesneden
200 g gerookte spekreepjes
200 ml crème fraîche
4 eieren
200 g geraspte gruyère
1 bosui, in ringen gesneden
Versgemalen peper en zout
Roomboter om de bakvorm mee in te vetten
1 vel kant en klare bladerdeeg of hartige taartbodem
Verse peterselie voor de garnering


Verder heb je nodig


Hartige taartbodem

Quiche Lorraine met gekarameliseerde rode ui
Quiche Lorraine met gekarameliseerde rode ui

quiche Lorraine is een echte Franse klassieker. Het is meteen ook de meest klassieke quiche van alle quiches. Ik maak hem met gekarameliseerde rode ui, dit geeft een zoetje aan de quiche. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
2. Snijd de uien in ringen en bak deze in een Koekenpan in een klont boter. Na ongeveer 4 minuten zijn ze helemaal zacht en voeg je de spekreepjes toe. Bak deze mee tot ze knapperig zijn.
3. Meng de eieren met de crème fraîche en de kaas in een kom. Breng het mengsel op smaak met versgemalen peper en zout.
4. Vet de taartbodem in met boter en rol het bladerdeeg of het hartige taart deeg uit over de bodem. Druk de randen een beetje aan en maak met een vork gaatjes in de bodem.
5. Verdeel de spek, ui en bosui over de bodem van de taartvorm. Giet hier het ei, creme fraiche en kaasmengsel overheen.
6. Plaats de quiche in het midden van de oven en bak in 20-25 minuten af.
7. Garneer met verse peterselie.

Tags, , ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top