1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kip piri piri

Kip piri piri

Door: ikkes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 17-04-2019

Ingrediënten 4 personen


1 stuks citroen
4 tenen knoflook
4 stuks rode pepers
2 theel. paprikapoeder
1 eetl. gedroogde oregano
100 ml milde olijfolie
50 ml rode wijnazijn
2 theel. zout
1 stuks hele kip (ca. 1.4 kg)


Verder heb je nodig


Oven

Tags

Kip piri piri
Kip piri piri

.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Snijd de knoflook fijn.
Snijd het steeltje van de rode peper.
Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.
Snijd de peper in stukjes.
Doe het rasp, sap, de paprikapoeder, rode peper, knoflook, oregano, olie, azijn en het zout in de keukenmachine.
Pureer in 30 sec. tot een gladde saus.

Verwijder het elastiek van de kip.
Snijd de rug doormidden.
Bestrijk de binnen- en buitenkant met de helft van de saus.
Leg de helften met de platte kant naar beneden in de braadslee.
Zet 2 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit de grillpan en gril de kip rondom 5-10 min.
Zet de braadslee met water onder in de oven.
Leg de kip op het rooster erboven.
Bak ca. 45 min.
Bestrijk na 20 min. met de rest van de piri piri-saus.

Tags

Serveertip

Combinatietip:
Lekker met rijst en sperziebonen.

Bron

Ah



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top