Kip met tuinkruiden
- Nederlands, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 17-04-2019
.
Ingrediënten 4 personen
1 stuks hele kip (1.4 kg), op kamertemperatuur2 sneetjes witbrood, zonder korst
1 bakje platte peterselie ((20 g), fijngesneden
1 bakje bieslook (25 g), fijngesneden
3 tenen knoflook, fijngesneden
125 gram boter, op kamertemperatuur
Benodigdheden
OvenBereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Verwijder het elastiek van de kip.
Bestrooi de kip met peper en zout.
Rooster het brood in de broodrooster.
Verkruimel en meng met de peterselie, bieslook, knoflook, 50 gram boter en peper en zout.
Vul hiermee de holte van de kip.
Verhit 75 gram boter in de braadpan en bak de kip in 10 min. rondom goudbruin.
Zet de pan ca. 1 1/2 uur in het midden van de oven.
Bedruip de kip elke 20 min. met het bakvet.
Keer na 1 uur.
Controleer daarna regelmatig op gaarheid.
Neem de kip uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten.
Lekker met gebakken aardappelen en gekookte bospeen.
Bron
AH
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties