1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse
  4. Italiaanse keuken
  5. Hamrolletjes met rucola tomaat en basilicum

Hamrolletjes met rucola tomaat en basilicum

Door: pwiggers

  • Italiaans, Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 17-04-2019

Ingrediënten 8 personen


8 plakken Serranoham of Parmaham
1 bolletje buffel mozzarella
2 niet te grote tomaten (liefst Roma tomaten)
8 mooie blaadjes rucola
olijfolie extra vierge
Marinade
1 eetlepel witte balsamicoazijn
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel honing


Verder heb je nodig


Bakje voor de marinade

Hamrolletjes met rucola tomaat en basilicum
Hamrolletjes met rucola tomaat en basilicum

De mozzarella wordt lekkerder als je hem vooraf marineert. Je kunt de mozzarella ook in wat basiliscumpesto marineren is ook heel lekker.
Als je per persoon 2 rolletjes maakt en op een bedje van sla legt heb je ook een leuk voorgerecht.
Ik ben ooit ergens een dergelijk hapje tegengekomen (internet???) maar vond het leuk dit weer eens te maken op mijn eigen manier.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de ingrediënten voor de marinade.
Snij de mozzarella in 8 reepjes.
Marineer de reepjes mozzarella plm. 1 uur of iets langer in de marinade.
Bewaar de marinade.

Laat de mozzarella goed uitlekken.
Vouw de plakken ham in de lengte dubbel.
Snij de tomaatjes in vieren.
Verwijder het vocht en de zaadlijsten uit de tomaatjes.

Leg per rolletje een reepje mozzarella, een kwart tomaatje en een blaadje rucola op de rauwe ham.
Rol de ham los eromheen, laat de mozzarella en de tomaat een stukje boven de ham uitkomen.

Zet de rolletjes rechtop.
Zet de rolletjes op klein bordje of schaaltje en druppel er wat van de marinade over.

Tags, , ,

Serveertip

Ook lekker met basilicum in plaats van rucola.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top