Kip saltimbocca met kaasfondue

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Kip saltimbocca met kaasfondue

    Kip saltimbocca met kaasfondue

    Kip saltimbocca met kaasfondue

Kip saltimbocca is een lichtere versie van het klassieke Italiaanse gerecht. Vul deze kip saltimbocca met Emmi kaasfondue en stoof 10-20 minuten in heerlijke Marsala wijn. Een heerlijk hoofdgerecht om met familie te eten.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
400 g Emmi fondü
8 kipdijfilets
Versgemalen peper en zout
16 salieblaadjes
8 plakken Parma ham
klont boter
200 ml Marsala wijn
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Snijd de Emmi fondü in 8 rechthoekige blokken.
2. Snijd de kip open. Breng op smaak met peper en zout. Doe de Emmi fondü tussen de plakken. Rol de kip op. Leg de plakken Parmaham uit en rol de kipdijfilets met 2 blaadjes salie per kipdijfilet op in de parmaham. Zet zo nodig vast met tandenstokers.
3. Smelt de boter in een braadpan. Bak de kip ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Schenk de Marsala wijn bij het geheel, plaats de deksel op de pan. Laat 15-20 minuten stoven.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

emmikaasfondue avatar
emmikaasfondue

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten