Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Kaasfondue
  6. Kip saltimbocca met kaasfondue

Kip saltimbocca met kaasfondue

Door: emmikaasfondue

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-04-2019

Ingrediënten 8 personen


400 g Emmi fondü
8 kipdijfilets
Versgemalen peper en zout
16 salieblaadjes
8 plakken Parma ham
klont boter
200 ml Marsala wijn


Kip saltimbocca met kaasfondue
Kip saltimbocca met kaasfondue

Kip saltimbocca is een lichtere versie van het klassieke Italiaanse gerecht. Vul deze kip saltimbocca met Emmi kaasfondue en stoof 10-20 minuten in heerlijke Marsala wijn. Een heerlijk hoofdgerecht om met familie te eten.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snijd de Emmi fondü in 8 rechthoekige blokken.
2. Snijd de kip open. Breng op smaak met peper en zout. Doe de Emmi fondü tussen de plakken. Rol de kip op. Leg de plakken Parmaham uit en rol de kipdijfilets met 2 blaadjes salie per kipdijfilet op in de parmaham. Zet zo nodig vast met tandenstokers.
3. Smelt de boter in een Braadpan. Bak de kip ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Schenk de Marsala wijn bij het geheel, plaats de deksel op de pan. Laat 15-20 minuten stoven.

Tags, , , ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top