Zwitserse stuffed burgers met kaasfondue topping
- Amerikaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Deze zelfgemaakte stuffed burgers met Emmi Fondü zijn onweerstaanbaar! Je vult de burgers met kaasfondue en topt ze ermee af. Grill de burgers op de barbecue of in de grillpan, serveer met sla, vers afgebakken broodjes en mosterd.
Ingrediënten 6 personen
1 kg rundergehakt1 knoflookteen, fijn gesneden
Versgemalen peper en zout
400 g Emmi Fondu
6 hamburgerbroodjes
12 blaadjes krulsla
3 el mosterd
Bereidingswijze
1. Meng de gehakt met de knoflook, peper en zout. Verdeel in 6 gelijke bollen.
2. Snijd de Emmi fondü in 12 gelijke stukken.
3. Laat je (grill)pan of barbecue warm worden.
4. Vorm van de bollen gehakt burgers en verstop in het midden een stukje Emmi fondü.
5. Grill de burgers ongeveer 4 minuten op de eerste kant.
6. Draai de burgers om, leg op elke bovenkant nog een stukje Emmi fondü.
7. Snijd ondertussen de broodjes open en leg deze ook op de grill. Laat de burgers en de broodjes samen nog 2-3 min grillen
8. Besmeer de broodjes met de mosterd. Verdeel de krulsla en leg voorzichtig de burgers op de broodjes.