Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Aspergecarpaccio met kruidenvinaigrette en Hollandse garnaaltjes

Aspergecarpaccio met kruidenvinaigrette en Hollandse garnaaltjes

Door: Keukensloofje47

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-04-2019

Ingrediënten 4 personen


500 gr witte asperges geschild
2 el citroensap
1 tl fijne mosterd
2 tl poedersuiker
6 el extra vierge olijfolie
2 el verse kruiden( bieslook,peterselie, kervel)
125 gr Hollandse garnalen


Verder heb je nodig


Dunschiller jampotje of shaker

Aspergecarpaccio met kruidenvinaigrette en Hollandse garnaaltjes
Aspergecarpaccio met kruidenvinaigrette en Hollandse garnaaltjes

Eens een  keertje wat anders dan een rundercarpaccio: eentje van witte asperges! Een heerlijk fris voorgerecht voor 4 personen.Feestelijk en zó klaar. Met Pasen op het menu.

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Snijd met een asperge- of dunschiller vanaf het uiteinde naar de kop dunne linten van de rauwe asperges.
Doe het citroensap, de mosterd, de poedersuiker, de olijfolie en de kruiden in de jampot. Sluit en schud tot een gladde dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Meng de dressing door de aspergelinten en marineer 1 uur in de koelkast.
Leg de aspergelinten plat, als carpaccio, op 4 borden. Strooi er de garnalen over. Sprenkel nog een beetje marinade over de aspergecarpaccio.

Tags, , , ,

Serveertip

Wil je dit gerecht vegetarisch maken? Vervang dan de Hollandse garnalen door partjes gekookte kwarteleitjes of blokjes belegen of oude boerenkaas.

Bron

Nederlands Aspergecentrum



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top