Yogonaise
- Belgisch, Saus/dressing
- 0-10 min.
Zelf een lichtere variant van mayonaise maken? Geen probleem, probeer deze yogonaise eens.
Ingrediënten 4 personen
1 Eierdooier1 el Mosterd
sap van een halve Citroen
150 ml Koolzaadolie
5 el Griekse yoghurt
Peper en zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 387,18 kcal |
Koolhydraten | 1,55 g |
Eiwitten | 2,05 g |
Vetten | 41,26 g |
Bereidingswijze
-Laat alle ingrediënten op kamertemperatuur komen.
-Klop de dooier, de mosterd en het citroensap los met een garde.
-Voeg beetje bij beetje de koolzaadolie toe tot je mayonaise krijgt.
-Voeg de Griekse yoghurt toe.
-Kruid met peper en zout naar smaak.
Bron
vtm- chef = sandra bekkari