Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Surinaamse keuken
  4. Surinaamse pindasoep a la Sandra uit de slowcooker

Surinaamse pindasoep a la Sandra uit de slowcooker

Door: SandraK1966

  • Surinaams
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 16-04-2019

Ingrediënten 6 personen


Benodigdheden:

300 gram Surinaamse pindakaas
300 gram Calvé pindakaas
500 gram kipfilet (in reepjes gesneden)
200 gram zoutvlees (eerst 45 minuten voorkoken en afgieten)
500 gram uien (heel klein gesnipperd)
6 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt)
150 ml kokosmelk
100 ml ketjap manis
100 ml tomatenketchup
1 vleestomaat (in blokjes)
2 prei ( in halve maantjes gesneden)
1 madame Jeanette ( in kruidenbol)
1 eetlepel nasikruiden
10 pimentkorrels (in kruidenbol)
4 laurierblaadjes (in kruidenbol)
2 eetlepels kipbouillonpoeder
2 liter kokend water
peper en/of zout

Garnering:

eieren (hardgekookt)
taugé (gewassen)
gedroogde uitjes
bladselderij (klein gesneden)


Verder heb je nodig


Slowcooker 6 liter

Surinaamse pindasoep a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse pindasoep a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse pindasoep a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse pindasoep a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse pindasoep a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse pindasoep a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse pindasoep a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse pindasoep a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse pindasoep a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse pindasoep a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse pindasoep a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse pindasoep a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse pindasoep a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse pindasoep a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse pindasoep a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse pindasoep a la Sandra uit de slowcooker

Heerlijk en als de voorbereidingen klaar zijn, heb je er geen omkijken meer naar in de Slowcooker. Ik weet dat er normaal gesproken tomtomom balletjes (balletjes van gekookte bakbananen) in deze soep horen maar ik vind het lekker met ei, taugé en gedroogde uitjes....;-). Ook lekker met sambal indien je het pittiger wilt. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het zoutvlees koken in water, als het water kookt, afgieten, nieuw water erin en opnieuw aan de kook brengen. Dat 45 minuten laten koken. Afgieten en klein snijden. Het vet en botjes snij ik eraf en gooi ik weg.

Doe alles in de slowcooker behalve de garnering en meng goed door elkaar. Schenk 2 liter kokend water erbij en roer goed. Doe de kruidenbol met de madam Jeanette, de pimentkorrels en de laurierblaadjes erin en zet de slowcooker 4,5 uur op low.

Haal na 4,5 uur de kruidenbol eruit, proef even en voeg eventueel (ik heb het niet gedaan want voor mij was de smaak goed) peper en/of zout toe en schep de soep in kommen.

Doe garnering naar eigen smaak erbij.

Eet smakelijk!

Tags, , ,

Serveertip

Ik doe zelf gekookt ei, wat selderij, gedroogde gebakken uitjes en taugé in de soep maar doe er lekker in wat e lekker vindt. Daar gaat het om.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van SandraK1966
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top