Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Luxe asperge broodje uit de oven

Luxe asperge broodje uit de oven

Door: Keukensloofje47

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-04-2019

Ingrediënten 2 personen


2 afbak pistolets doorgesneden( meergranen)
8 stuks witte asperges gekookt en uitgelekt
3-4 el paturain knoflook en fijne kruiden
1-2 stuks vleestomaat in plakken
4 plakjes parma of serrano ham
geraspte kaas naar smaak
peper en zout


Verder heb je nodig


Mes, kookpan ovenplaat, aspergeschiller ( dunschiller)

Luxe asperge broodje uit de oven
Luxe asperge broodje uit de oven

Asperges, het witte goud of de "Koningin der Groente" benamingen voor een hele gezonde groente waar bijna iedereen wel van houdt.
In de aspergetijd eet ik ze volop , gewoon gekookt ( ja, zó uit de pan vinden wij ze het lekkerst) soms met een sausje, als soep of zoals dit  gerecht. https://www.smulweb.nl/recepten/1465825/Asperge-tagliatelle-met-kruidensaus-warm-gerookte-zalm-en-ei  En nu dan op dit broodje als een heerlijke speciale gezonde lunch.( Liefst nog met een paar extra stengels ernaast.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Halveer de broodjes en besmeer ze met de Paturain of Boursin. Ik nam Paturain met slechts 10% vet. Net zo lekker.
Beleg de broodjes met plakken vleestomaat en bestrooi ze licht met zout en peper uit de molen.
Leg boven op de tomaat de plakjes Parma of Serrano ham.
Daar bovenop de uitgelekte asperge stengels. Bestrooi met geraspte kaas en zet ze voor ongeveer 6-8 minuten in de voorverwarmde oven van 190 graden en geniet.

Tags, , ,

Serveertip

Lekker als lunch, of als hoofdgerecht met een soep voor en een toetje na.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top