1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Filodeeg
  6. Asperges met gerookte zalm in filodeeg

Asperges met gerookte zalm in filodeeg

Door: marcdepester

  • Japans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-04-2019

Ingrediënten 4 personen


Voor de dipsaus:
50 ml sojasaus
1 el bruine suiker
voor de rolletjes:
12 witte asperges
1 pakje filodeeg
4 plakjes gerookte zalm
1 tl wasabi
1 bosje bieslook


Asperges met gerookte zalm in filodeeg
Asperges met gerookte zalm in filodeeg

Heerlijk voorgerecht uit Japan, makkelijk en snel gemaakt ; kan ook worden geserveerd als borrelhapje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Dipsaus:
-Verwarm de sojasaus met de suiker tot deze gesmolten is en laat afkoelen.

de aspergerolletjes:
-Schil de asperges met een dunschiller en snijd het uiteinde af. Leg ze in een ruime pan met water en breng aan de kook met een snuifje zout. Kook 10 minuten, haal van het vuur en laat nog 10 minuten staan. Leg ze daarna op keukenpapier om uit te lekken.
-Halveer de asperges.
-Neem een blaadje filodeeg met dezelfde breedte als een halve asperge. Leg daarop een plakje gerookte zalm en wrijf dit in met een beetje wasabi.
-Leg daarop wat bieslook en twee halve asperges. Rol alles samen op.
-Frituur de rolletjes 2 minuten op 180 °C.

SERVEREN:

Dien op met de zoete sojasaus als aperitiefhapje.

Tags,

Bron

Njam



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top