1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Oranje Tompouce

Oranje Tompouce

  • Nederlands, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-04-2019

Ingrediënten 8 personen


8 plakjes bladerdeeg
140 g mix voor gele room
1 tl oranje kleurstof
75 g poedersuiker
2 el melk 1


Verder heb je nodig


Mengkom, bekleedde bakplaat

Oranje Tompouce
Oranje Tompouce

De Oranje Tompouce kan je dit jaar natuurlijk ook lekker zelf maken voor koningsdag. Het is heel makkelijk om te maken. Als je het lekker vind zou je er nog een dot slagroom op kunnen serveren. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Laat de bladerdeegplakjes ontdooien en snijd ze door de helft.
3. Leg de bladerdeegplakjes op een bekleedde bakplaat. Leg hier overheen een vel bakpapier en leg daarop iets zwaars zoals een Ovenschaal. Dit zorgt ervoor dat het bladerdeeg niet teveel omhoog komt met het bakken.
4. Bak het bladerdeeg in ongeveer 15 minuten af. Maak ondertussen de gele room zoals op de verpakking vermeld staat. Meng in een andere mengkom de poedersuiker met de kleurstof en de melk met een garde.
5. Laat de bladerdeegplakjes volledig afkoelen voordat je ze gaat gebruiken.
6. Vul een spuitzak met de gele room. Bedek de helft van de bladerdeegplakjes met twee lagen gele room. Plaats hier een ander bladerdeegplakje bovenop. Verdeel daarbovenop de oranje glazuur.
7. Serveer direct of bewaar in de koelkast.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top