Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Heerlijke rabarbercake lekker voor de Pasen

Heerlijke rabarbercake lekker voor de Pasen

Door: pwiggers

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-04-2019

Ingrediënten 12 personen


3 dunne stelen rabarber
1 zakje vanillesuiker
150 gram zachte roomboter + wat extra voor de vorm
150 gram witte basterdsuiker
Mespunt zout
1 theelepel vanille-extract of paar druppels vanille-aroma
3 eieren (M)
150 zelfrijzend bakmeel of cakemeel + iets extra voor de vorm
2 theelepels bakpoeder
20 gram custardpoeder of vanillepuddingpoeder


Verder heb je nodig


Cakevorm 20 cm
handmixer of keukenmachine
zeef

Mmmm....rabarbercake
Mmmm....rabarbercake

Er is weer verse rabarber. Nu de rabarber nog jong is moet je er echt van genieten. Het is maar zo kort dat er verse rabarber is. Deze cake met kleine stukjes rabarber smaakt erg lekker.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vet de cakevorm in en strooi met wat zelfrijzend bakmeel.

Verwarm je oven voor op 180 graden


Maak de rabarber. Snij de stelen in hele kleine stukjes.
Meng de vanillesuiker door de rabarberstukjes.

Klop de zachte boter met de basterdsuiker en wat zout tot een luchtig lichtgeel mengsel.
Voeg één voor één de eieren toe, de volgende steeds als het eerdere ei is opgenomen.
Voeg het vanille-extract of wat vanille-aroma erdoor.

Zeef het zelfrijzend bakmeel of het cakemeel samen met het custardpoeder
Mix dit kort door het boter/ei/suiker-beslag.
Roer de rabarberstukjes erdoor.
Verdeel het beslag over de cakevorm.

Bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven plm. 55 tot 60 minuten.
Prik met een satéprikker in de cake. Blijft er geen deeg aan hangen dan is je cake klaar.
Haal de cake uit de oven.
Laat de cake plm. 10 minuten afkoelen in de cakevorm en daarna uit de cakevorm op een rooster.

Tags, , , ,

Serveertip

Voor een cakevorm van 24 cm gebruik je één stengel rabarber extra.
De hoeveelheden voor de cake zijn dan in alle gevallen in plaats van 150 200 en 4 eieren.
Custardpoeder blijft gelijk.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top